Київська обл., с. Березівка,
вул. Житомирська, 1А
подивитись на карті

Пн-Нд: 09:00 - 22:00 +38 067 328 23 07
UA RU
Головна Все про їжу Мистецтво фотографувати їжу

Мистецтво фотографувати їжу

В даний час існує особливий стиль в фотографуванні, який спеціалізується на їжі. У світі величезна кількість красивих страв і продуктів, що волею-неволею хочеться все зафіксувати на пам’ять, зробивши знімок. Однак багато новачків помічали, що часто фото не передає ту красу, яку ми бачимо в реальності. Насправді, досягти успіху в цій галузі може кожен. Важливо лише завжди пам’ятати про деякі правила, які допоможуть передати всю надзвичайну красу будь-якої страви.

Особливості фотографування їжі

Важливо стежити за тим, щоб продукти, які ви фотографуєте були найсвіжішими. Не можна фотографувати, наприклад, яблука, які вже лежать тиждень або більше. Це ж стосується і виробів із борошна. Якщо не дотримуватися цього правила, то можна не розраховувати на вдале фото. Плюс до всього, якщо ви вирішили фотографувати салати або зелень, але в момент фотозйомки продукти трохи зів’яли, то врятує ситуацію проста вода. Необхідно трохи збризнути продукти водою, вона додасть їм більш свіжий вигляд. Також деякі фотографи використовують замість води масло.

Слід зауважити, що масло часто використовується в фуд-арті. Багато фотографів за допомогою звичайного пензлика намазують овочі та фрукти маслом. Завдяки цьому прийому продукти виглядають свіжими і апетитними. Ніхто не залишиться байдужим.

Якщо ви працюєте з солодощами, наприклад, з шоколадом, то є ризик, що він розтане, не дочекавшись кінця зйомки. Тому його необхідно покласти в холодильник і дістати тільки перед початком зйомок. Якщо ви раптом змушені зупинитися з яких-небудь причин, то шоколад слід покласти назад в холодильник, а після знову дістати.

Головне у фотозйомці їжі

Наступне, про що необхідно пам’ятати завжди – це освітлення. Воно грає ключову роль в будь-якому стилі фотографії. Важливо, коли ви фотографуєте їжу, поставити світло ззаду. Це називається заднім світло. Воно відмінно підходить для фотографування їжі. За допомогою такого освітлення можна піднести страву найвигідніше, вона виглядає набагато смачніше і здається більш об’ємною. Як правило, більшість фотографів використовують штучне світло. Однак можна використовувати і природне освітлення на відкритому повітрі. Прекрасною локацією для фуд-зйомки стане заміський ресторан тому, що є можливість вибору красивого фону для фото.

Плюс до всього важливо пам’ятати про композицію. Найкраще підібрати ті продукти, які зможуть достатньо заповнити простір і поєднуватися між собою, як кольором, так і зовнішніми параметрами. Також варто не перебільшити з кількістю предметів. Іноді слід використовувати якомога менше продуктів.

Якщо пам’ятати про всі ці правила, то можна досягти великих висот у фотографуванні їжі.