Київська обл., с. Березівка,
вул. Житомирська, 1А
подивитись на карті

Пн-Нд: 09:00 - 22:00 +38 067 328 23 07
UA RU
Обрати інший ресторан
Головна Все про їжу Торт - гармонія смаку і краса зовнішнього вигляду

Торт – гармонія смаку і краса зовнішнього вигляду

Перші тістечка – родичі сучасних тортів, з’явилися ще в Стародавньому Римі. На Сході ще раніше були дуже популярні десерти, виготовлені з меду з молоком і кунжутом, які за зовнішнім виглядом нагадували сучасні торти. Традиції та секрети виготовлення гламурних тортів почали розвиватися одночасно з винайденням цукру, яке відбулося в Європі на початку 16 століття. Цей головний інгредієнт будь-якого торта вперше винайшли у Венеції, а до тих пір європейцям доводилося купувати солодощі у арабських торговців. Відповідно, саме слово “кондитер” є італійським за походженням і означає “процес варіння в цукрі”.

Цукор до моменту свого промислового виробництва на плантаціях в Америці був дуже дорогим продуктом, якому навіть приписували цілющі властивості. Тому, перші торти були призначені для осіб королівського двору і дуже багатих громадян.

Хто декорував торти

Мистецтво декорування тортів на кшталт скульптури та архітектури, через це до даного заняття, починаючи з епохи Середньовіччя, допускалися виключно талановиті кондитери, які вміли добре ліпити різні фігурки з цукру і тіста для того, щоб створювати оригінальні композиції для прикрашання своїх виробів. Після того, як мистецтво італійських кондитерів, які робили свої торти на замовлення, стало відомим всій Європі, лідерство в цій галузі у них забрали французи і англійці, що заснували власні школи декорування. Пізніше і віденські кондитери внесли свій вклад в розвиток мистецтва прикрашання тортів.

Види оформлення тортів

Сьогодні декорування тортів представлено в трьох основних техніках: англійській, французькій та австрійській. Замовляючи весільні торти, можна вибрати ту з них, яка найбільше підходить для урочистості і вигідно виділить головну прикрасу святкового банкету, зробивши її несхожою на стандартну продукцію кондитерських магазинів.

За допомогою англійської техніки декорування можна створити справжній кулінарний шедевр, оскільки вона передбачає використання для декору всіляких вензелів, ажурних рюшів і інших фігур, виготовлених з королівської глазурі. Чудово виглядає і сам бісквіт, елегантно обтягнутий мигдальної пастою, покритий білим шаром цукрової мастики. Королівська глазур робиться з збитого білка, цукрової пудри з додаванням кількох крапель соку лимона. Після того, як її нанесли на пергаментний папір, відбувається швидке застигання суміші тому, навіть найскладніші візерунки зберігаються в кращому вигляді.