Київська обл., с. Березівка,
вул. Житомирська, 1А
подивитись на карті

Пн-Нд: 09:00 - 22:00 +38 067 328 23 07
UA RU
Головна Все про їжу Вибір банкетного залу на весілля: основні нюанси

Вибір банкетного залу на весілля: основні нюанси

Сьогодні ми поговоримо про те, як грамотно вибрати ресторан для весілля та на що слід звернути увагу.

Вибір відповідного залу – одна з основних проблем, з якою стикається практично кожна пара. Тому ми рекомендуємо зайнятися пошуками за 3-5 місяців до дати заходу, щоб кінцевий варіант відповідав всім вимогам і очікуванням.

План вибору банкетного залу

  1. Для початку варто визначитися з кухнею. Звичайно, рідні і друзі прийдуть на весільний банкет, щоб привітати молодих, а не просто поїсти. Але ви ж хочете догодити їм? Повірте, смачна їжа – найважливіша умова успішного банкету, до неї варто поставитися дуже серйозно. Подбайте не тільки про смак, а й про красиві подачі страв. З’ясуйте розмір порцій і специфічні особливості сервіровки.
  2. Зверніть увагу на розмір залу і його форму. Уточніть, для якої кількості посадочних місць передбачене приміщення і майте на увазі, що краще віддати перевагу залу з місткістю з «запасом», щоб було достатньо місця для проведення колективних конкурсів та танців. Продумайте варіанти розсадження і про всяк випадок з’ясуйте у персоналу, чи дозволяється з’єднувати столи, чи вийде організувати додаткові місця для раптово прибулих гостей. Якщо ви вибираєте ресторан за містом, слід обов’язково передбачити трансфер для запрошених.
  3. Наступний пункт – оформлення. При плануванні тематичного весілля необхідно вибирати зал, інтер’єр якого відображає основну ідею свята, відповідає задуманій концепції, певному стилю і кольору, або має нейтральні декорації.

Якщо за першими трьома пунктами ви знайшли «свій» зал, то прийшов час вступати в переговори з адміністрацією ресторану. Обговоріть всі моменти, що стосуються ціноутворення. Кінцеву суму обов’язково вкажіть в договорі (так, як до передбачуваної дати ціни можуть бути змінені).

Обговоріть з адміністратором заборони або обмеження (чи дозволені пелюстки троянд, свічки, бенгальські вогні), а також, чи включені у вартість обслуговування і прибирання приміщення.

Якщо в ресторані кілька залів, уточніть, чи ізольовані вони один від одного. Чи не є ваше приміщення прохідним і чи не будуть інші відвідувачі заважати вашому святу.

Не варто забувати про такі дрібниці, як кондиціонер, гардероб і місця для куріння. Чим ретельніше ви продумаєте деталі, тим менша ймовірність виникнення неприємних сюрпризів у такий важливий для вас день.